Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja.  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz abym przeszed? na wersj? serwera 1.5 oraz usun?? spoutcrafta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prezentacja1tu.png

Galeria zdjęć z serwera:

-----------

Tutaj widać że NPC mają swoje unikalne wyglądy i nawet pelerynki.

-----------

20130316203109.png

-----------

Na dole widać menu wyboru postaci i klasy.

-----------

20130316203126.png

-----------

Tutaj można zarządzać swoim bractwem.

-----------

20130316203131.png

-----------

Natomiast tutaj widać co się dzieje gdy wejdziemy na teren innego bractwa.

-----------

20130316203216.png

-----------

I na koniec pokazałem jeszcze parę modeli oraz widać wyraźnie wyświetlanie nazwy bractwa nad głową gracza. Postacie stoją przed siedzibą Salamander.

-----------

20130316204817.png

-----------

Oto mapa Wyspy Świata.

-----------

mapaserwera.png

Galeria 2.

-----

Sklep elektryczny

-----

20130321204243.png

-----

Sklep z pieczonym mięsem, imię chyba wszystkim znane :)

-----

20130321204220.png

-----

Sklep alchemiczny.

-----

20130321204153.png

-----

Drwal i jego zapasy na sprzedaż.

-----

20130321204230.png

-----

Sprzedawca melonów i dyń.

-----

20130321204144.png

-----

Kowal i jego pracownia.

-----

20130321204208.png

-----

Piekielny sklepik umieszczony głęboko pod ziemią.

Netheru nie ma ponieważ Władcy Ciemności zamknęli do niego wrota.

-----

20130321210048.png

-----

Na koniec zakładka "Podstawowe" z GUI.

-----

20130321210103.png

Strona www:

alfheimonline.tk

[ na stronie znajdziesz więcej informacji! ]

Uwaga! Strona www nie zawiera żadnego forum ani odnośników do innych for.

Do poprawnego działania na Firefox wymagana jest wtyczka javascript.

Pliki potrzebne do zagrania.

Skan plików:

http://img713.imageshack.us/img713/7315/skand.png

Nopremium:

https://dl.dropbox.com/u/94301323/ALfheim%20Online%20Spoutcraft.rar

Premium: (oficjalna strona SpoutCraft)

http://get.spout.org/Spoutcraft.exe

Pliki można pobrać również na stronie www jednak do jej działania jest wymagana javascript, w Chrome jest wbudowana domyślnie ale np. w Firefox trzeba wgrywać ręcznie więc polecam zainstalować Google Chrome.

Ip serwera:

s124.csrv.pl:35054

Poradnik odnośnie serwera dostaniesz bezpośrednio na nim w menu>Podstawowe>Poradnik i Newsy

Aktualizacja 08.04.2013

Z racji iż na serwerze panują pustki a serwer jest wykupiony na dłużej niż na miesiąc wprowadziłem ankietę dzięki której będziecie mogli zadecydować o zmianach na serwerze. O tym które pomysły zostaną wprowadzone zadecyduje proporcja głosów. Ankieta potrwa do Piątku godz. 20.00 czyli 12 Kwietnia.

• Odpowiedzi 876
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer zapowiada sie.... BOSKO sadzac z tematu bedzie tak swietnie ze po prostu... xD A kiedy start serwera?

Edit: szkoda ze najemnicy to rasa premium :( Z niej bym wybral se Arms Mastera :D

xxx

Opublikowano

Serwer zapowiada sie.... BOSKO sadzac z tematu bedzie tak swietnie ze po prostu... xD A kiedy start serwera?

Edit: szkoda ze najemnicy to rasa premium :( Z niej bym wybral se Arms Mastera :D

Cytuję swój pierwszy post:

"Powiem tak, cała mapa skończona, pluginy wszystkie też, strona www działa,

jedyne co mi zostało do dokończenia to elementy GUI oraz krótki film instruktażowy.

Jak sami widzicie to nie za dużo więc start przewiduje w przeciągu tygodnia."

Co do rasy premium, to na początek będą konkursy w których łatwo będzie można wygrać przywileje na serwerze więc może akurat Ci się uda :)

Opublikowano

@Up hmm moze... molgbym na poczatek wybrac se kogos kto ma umiejetnosc lucznictwa bo akurat mam do tego Skilla xD

i chcialbym miec tez jakies mody/textury zeby to wsztstko ladnie wygladalo.Wiem ze jakos zainstaluje se Optifina Water Shader i jakies Shadery. Co do textur to zastanawiam sie nad Misa i Johnem Smitem.Moblym wybrac mise ale tam niezbyt podoba mi sie ta zbroje.Jakie poleczasz do tego textury ? ^_^

xxx

Opublikowano

Derivation RPG pack, na nim robiłem screeny i na nim cały czas pracuje, jest przepiękny i doskonale oddaje klimat serwera. Widzę że dużo osób będzie brało Sagittante, dobry wybór bo ze zwiększonym DMG łuku ładnie będzie kosił. Od siebie dodam że Impetum też będzie wymiatał toporkiem :) Aczkolwiek bardzo mi będzie zależeć na tym żeby klasy były zbalansowane i pod tym kątem to robiłem. Postaram się dodać parę screenshotów i tabelkę jaka zbroja ile daje procent ochrony.

Opublikowano

Dodaje obiecaną galerię zdjęć.

---------

Handel

---------

20130316202700.png

-----------

Tutaj widać że NPC mają swoje unikalne wyglądy i nawet pelerynki.

-----------

20130316203109.png

-----------

Na dole widać menu wyboru postaci i klasy.

-----------

20130316203126.png

-----------

Tutaj można zarządzać swoim bractwem.

-----------

20130316203131.png

-----------

Natomiast tutaj widać co się dzieje gdy wejdziemy na teren innego bractwa.

-----------

20130316203216.png

-----------

I na koniec pokazałem jeszcze parę modeli oraz widać wyraźnie wyświetlanie nazwy bractwa nad głową gracza. Postacie stoją przed siedzibą Salamander.

-----------

20130316204817.png

Opublikowano

Już nie mogę się doczekać !

Czekam na kolejne części SAO (Gun Gale Online) i teraz serwer <3 po prostu lepiej być nie może

Edit : Specjalnie dla Was poszukałem TxT pack z SAO - TxT z SAO

Mały SS z TxT pack'a :

2u44w8p.png

Opublikowano

Już nie mogę się doczekać !

Czekam na kolejne części SAO (Gun Gale Online) i teraz serwer <3 po prostu lepiej być nie może

Edit : Specjalnie dla Was poszukałem TxT pack z SAO - TxT z SAO

Mały SS z TxT pack'a :

2u44w8p.png

Hmm, sam texture pack jakoś strasznie nie wymiata ale jak by go zmieszać z Derivation RPG pack którego używam to mogłaby wyjść całkiem ciekawa kombinacja, jutro wstawię screeny wyglądu każdej rasy. Jak macie jakieś ciekawe to podsyłajcie mogę jeszcze zmienić :) Zastanawiam się nawet czy nie zrobić po kilka skinów do wyboru dla każdej rasy, max 30 min roboty a cieszyć będzie :)
Opublikowano

Kurcze, musze zagrać!

Oby sie udało jak najszybciej i oby serwer nie padł też za szybko

jak będą mikro płatności sms to chętnie wspomogę serwer

a slotów ile będzie ?

Opublikowano

Maszyna będzie 4gb z konkursu który był w grudniu na mpc w dziale minecraft. Może niektórzy pamiętają, wygrałem w robótkach ręcznych kategorię. Ilość slotów to 40-60 zależy czy będą lagi czy nie. Są dwie rzeczy o które się obawiam, czy będą lagi i czy kod na ten serwer nie jest ograniczony jakoś czasowo xD Ale chyba nie skoro B3RDN mi mówił że raczej nie a Craftserve nigdzie o tym też nie informuje.

Opublikowano

Maksymalnie w ekstremalnej sytuacji 2 tygodnie, ale raczej wyrobię się w tydzień bo naprawdę już malutko mi zostało do zrobienia :)

Opublikowano

Wstawiam obiecane screeny wyglądu każdej rasy, najemnika nie ma bo osoby które mają przywileje mogą ustawić sobie dowolny skin.

@up jeśli chcesz to możesz podrzucić mi lepsze propozycje skinów bo te jakoś nie powalają :)

20130317105818.png

Screen zrobiony w siedzibie Sprigganów, jest tam mały parkour w końcu są oni wysportowani :0

Opublikowano

Derivation RPG pack, na nim robiłem screeny i na nim cały czas pracuje, jest przepiękny i doskonale oddaje klimat serwera. Widzę że dużo osób będzie brało Sagittante, dobry wybór bo ze zwiększonym DMG łuku ładnie będzie kosił. Od siebie dodam że Impetum też będzie wymiatał toporkiem :) Aczkolwiek bardzo mi będzie zależeć na tym żeby klasy były zbalansowane i pod tym kątem to robiłem. Postaram się dodać parę screenshotów i tabelkę jaka zbroja ile daje procent ochrony.

Mozesz zrobic informacje o przedmionatch jak najedzie sie na nie myszka np. najeżdżasz myszko na mieć pokazuje jakie zadaje obrażenia i jakie posiada bonusy(jak sa ale nie enchanty tylko przez ciebie zrobione) a na zbroje to pokazuje jaka ma obronę

Z tego co czytałem klasa premium to jedna z słabszych na pewno gorsza od Impentuim, Protectione, Sagittante i Veloxcultri

Opublikowano

Wstawiam mapkę Wyspy Świata, czerwone i zielone kwadraciki to nie są żadne błędy, to pewne oznaczone pozycje, deathpointy itp.

mapaserwera.png

Opublikowano

Hmm... nie wiem co wybrac czy Impetum czy Sagittante.Jak myslicie?W luku jestem w miare dobry.W walce wrecz tez.I trzeba tez na serwer jakies textury ladne.Ja proponuje Mise :)

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...